Salade van venkel en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen
1 tl appelazijn
2 sinaasappels
2 middelgrote venkelknollen
5 el extravergine olijfolie
50 g pijnboompitten
zout
20 g rozijnen
1 el pompoenpitten

BEREIDEN
1 Wel de rozijnen ca. 10 minuten in een kommetje met lauwwarm water. Maak de venkel schoon: snijd de stengel af en verwijder het buitenste blad. Snijd de venkel met behulp van een mandoline in zeer dunne plakjes. Doe de plakjes in een kom.

2 Pers 1 sinaasappel uit en houd het sap apart. Snijd de boven- en onderkant van de andere sinaasappel en snijd de schil inclusief het witte gedeelte weg. Snijd de sinaasappel zo dun mogelijk in plakjes en voeg bij de venkel in de kom.

3 Knijp de rozijnen uit en doe ze samen met de pompoenpitten in de kom. Hussel het geheel goed door elkaar. Rooster kort de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en laat afkoelen.

4 Doe 2 tl zout, het sinaasappelsap, de olie en de azijn (indien gewenst) in de beker van de staafmixer en pureer het geheel tot een zachte emulsie. Maak de salade aan met de dressing.

Foto: Sven Benjamins
Gepubliceerd op Foodies Magazine 20-04-2012